Minneord - Geir Enersen

 

Tragedien slo ned som lyn fra klar himmel. Det var Geir Einar Enersen som ble drept i en arbeidsulykke med feiemaskin tirsdag 21. mai. Han ble 71 år gammel. I 41 år drev han Lier Traktor og importerte nisjetraktoren Antonio Carraro. Traktorer han leverte over hele landet. Det var under levering av en slik maskin det gikk galt og han betalte med sitt liv.

 

I den motorhistoriske sfæren var han en markant skikkelse, spesielt i miljøene rundt engelske sportsbiler og Vespa scootere. For de av oss som var innom verkstedet til Geir jevnlig var det foruten traktorene stort sett MG, Triumph, Austin, Jensen, Jaguar, Land Rover og andre engelske biler vi fikk se sto på gulvet eller var løftet opp i bukkene. Også Volvo, et annet merke som sto Geir nær. Utallige er de som har fått sine gamle biler reparert hos Lier Traktor og på den måten hatt nytte av Geirs store kunnskaper og hans store kontaktnett.

 

Geir var en sosial og blid kar som med sin ekstremt flotte Austin Healey deltok på treff i inn- og utland. Detaljorientert som han var, så var alt på stell. Ingen enkle og billige løsninger der i gården, alt skulle gjøres skikkelig. Humoren, den kameratslige mobbingen, de høyst useriøse diskusjonene om hvilke biler som var best – etterfulgt av den rungende latteren vil aldri bli glemt.

 

På Burud var Geir en hyppig gjest. Ikke bare gjest, men også en bidragsyter som mange ganger stilte med både arbeidskraft og maskiner. På rockerbox-fester og møljelag var Gro og Geir selvskrevne deltagere. Mens mange av oss lagde rockerbox-biler på en halvtime gikk Geir og en av hans nære venner vitenskapelig til verks og konstruerte saker vi andre bare kunne drømme om å få til.

 

Geir var mann det aldri var vanskelig å spørre om en tjeneste, og en mann det var hyggelig å gi en tjeneste tilbake til. Smilet, latteren og rådene vil bli dypt savnet. Blinkingen med lysene når vi møttes på veien flere ganger i uka – ja det vil også bli savnet.

 

Når man sitter slik og skriver på en nitrist liten artikkel er det godt å lukke øynene og tenke tilbake på hvor mye man har ledd sammen og ledd av hverandre, tenke på hvor viktig det er at vi tar vare på den tilmålte tiden vi har her på jorda. Tenke på hvor viktig det er at vi ikke bare tar vare på tiden, men at vi tar vare på hverandre.

 

Usigelig vondt for mange av oss å miste en god venn, vondt for Motorhistorisk Klubb Drammen å miste et mangeårig og verdifullt medlem, vondt for store deler av det motorhistoriske miljøet andre steder i landet, men aller, aller verst for hans kone Gro. Våre tanker og vår medfølelse går til henne.

 

Når dagen for bisettelse kommer oppfordres det til at vi viser Geir den siste ære ved å møte i kirken med våre gamle biler og motorsykler.

 

Tekst og Foto: Asle Wang

 

TrBj/