Burud i januar

 

 

 

Dersom du lurer på hvordan en onsdag på Norsk Motorhistorisk senter på Burud arter seg i januar, ja da er vi to. Derfor tok jeg en tur i formiddag for å sjekke om det var noe liv der. Det var det . Sevfølgelig ikke som en topp onsdagskveld på sommeren, men alikevel traff jeg tre riktige entusiastrer. Ellers var det stille og rolig med masse snø. Ikke noe varme pølser på en onsdag i januar. Jeg ser allerede frem til våren og kø i pølsebua. Det har blitt en fast onsdagsgreie for mange av oss.

Museumsbestyrer Kjell Ivar Braathen var innom for å sjekke at alt var i orden i museet. Det var litt kjølig der, men ellers var alt på stell som vanlig.  Morsomt med lillebror henger i utstillingen.

I verkstedet traff jeg to karer, Hans Otto Werner og Freddy Zakariassen  som var ivrig opptatt med ungdomsgruppa sin Ford Sierra 2.0  IS. Dette er en bil Hans Otto og hans medhjelpere har brukt mye tid på i vinter. All rust er nå sveiset. Det som gjenstår innen bilen skal til lakkereren er å sjekke over og eventuelt reparere alt av bremser, understell og forstilling. I tillegg er motoren tatt ut og skal overhales.

Dette blir en flott ungdomsbil. Tanken er at denne blir bilen for neste billotteri i regi av ungdomsgruppa i MHKD. Målet er at det blir sommeren 2023. Hans Otto kan selvfølgelig ikke garantere at den blir klar innen den tid. Med gamle biler hender det jo at det dukker opp ting som tar lengre tid og krever mer insats og arbeid enn en hadde forutsett.

En ting kunne jeg slå fast ganske raskt da jeg åpnet døra på Forden. Det er lagt ned en god del timer i rustsveising. Gulvet i bilen fremstår nesten som nytt. Det er bra at klubben har folk som kan og vil bruke tid på et slik prosjekt som etter hvert gir et godt tilskudd til driften av senteret. Vi må i alle fall håpe på at det blir like godt loddsalg på denne bilen som på den som ble loddet ut i 2022.

Så da er det bare å glede seg til varmere tider da vi igjen skal sparke dekk og skryte litt av hobbykjøretøyene våre.