Vi følger Drammensbilen og Opel-drosja gjennom vinteren

Et flott kjøretøy beriker klubben

03.02.15. Ungdommene som pusser opp sin første bil er i ferd med å bli ferdige. Moro å se hvor fint dette blir, en riktig fin berikelse for klubben og oss som får gleden av å nyte resultatet. Gutta har forhåpentligvis lært litt om både motor, bremser, sliping og sparkling. Nå gjenstår bare litt montering utvendig, sette inn seter og montere nye dekk. Kjøretur blir det så snart snøen er borte. Grattis med fin jobb gutta.

20.01.15. Det ble lakkert i kveld. Gutta har slipt til den store gullmedaljen og endelig kom det rødfarge på drosja. Morten Syvertsen sto for sprøytingen.

13.01.15. Drammensbilen har fått et bittelite skudd for baugen. Men absolutt ikke noe å klage på. Biltilsynet har godkjent bilen registrert, men Tollvesenet aksepterer ikke bilen registrert uten avgiftsbelastning. Imidlertid godtar de bilen klassifisert som 1986-modell, året da prosjektet med Drammensbilen startet. Ergo må vi vente et år før vi kan få skilter. Gjør ingen ting.........

Opel'en til Ungdomsgruppa derimot er klar til lakk. Det skal skje neste tirsdag.

07.10.14 Dagen vi skulle til Bakke kjerke, ikke for å få åndelig påfyll, men på prøvetur. Ny dynamo ble montert, og frostvæske påfylt. Også pumpa vi ut 10-12 liter med særdeles illeluktende bensin i negerkulør. Men noko er gale med forgasseren. Ergo ble det ikke prøvekjøring. Vi prøver igjen.

23.09.14 Bilen går! Otto har byttet regreim, Erik og Atle har fiksa bremser og det er konstatert at automatkassa trekker bilen i begge retninger. Noen aha-opplevelser får vi også - håndbrekk har ikke konstruktørene brydd seg med å lage, ei heller har de sett noen nytte av sikkerhetsbelter. Her må vi nok modernisere litt før vi kan registrere.

12.09.14


En merkedag for Drammensbilen

Idag har redaktør og dugnadsgeneral Wang fått mail fra LMK. Med dette dokumentet i hånd skal det være noe bortimot sikkert at vi kan få skilter på verdens eneste eksemplar av Drammensbilen. Er det ikke fantastisk?

09.09.14

 

Så er høsten her og vi er i ferd med å trekke i hus. Ungdomsgruppa har tatt sin Opel Rekord ut av sommer-dvalen og satt igang med videre arbeid. Bilen går fortsatt og den er klar for å få sitt interiør montert igjen. Taktrekket er reparert og snart får vi nye setetrekk som HTS med velvillighet spanderer.

I andre enden av bygget er det unike objektet Drammensbilen tatt under behandling av den faste dugnadsgjengen. Det er blitt montert nytt filter i gearkassa og ny olje er fylt på. Bremsene foran er delvis renovert og registerreima er demontert. Også har vi spylt og vaska hele herligheten. Vi skal følge disse to prosjektene med stadig nye bilder helt fram til ferdigstillelse.