Vestfossenmarken 2013

Masse biler og traktorer

Veteranbiltur med beboere fra Grevlingstien Trygdepensjonat.

 

Lørdag 31 august ankom 22 blankpolerte gamle biler trygdepensjonatet. Regn på morgenen, men stadig bedring av været gjorde så alle som hadde mulighet kunne kjøre med åpen bil. Forventningene blant beboere var stor, og en eldre herre hadde banna da han så det var regn på morgenen.

 

Men  da de gamle bilene ankom var alt glemt. En etter en ble de eldre geleidet inn i bilene av hyggelige og hjelpsomme pleiere. Hege Kvitle organiserte det hele og vi kom avgårde til Fossesholm Herregård i rett tid.

 

Fra Fossesholm gikk turen ned Råenbakken over brua og inn i markensgata som var stapp full av folk. De gamle storkoste seg og smilte fra øre til øre, mange kjente fjes så de også. Deretter la vi turen ut Grinnaveien til Sundhaugen med en liten stopp der før vi kjørte tilbake igjen. En liten sving innom parken ved Vestfossen stasjon ble det også, så de gamle kunne beskue gamle traktorer fra Skrothaugen Maskinlag sin utstilling.  

 

Deretter bar det hjem med de gamle hvor middag ventet. Eldste passasjer fant vi i Vidar Grønli sin gamle A- Ford, ei sprek dame på 99 år, og i Arne Bråten sin 33 modell Buick satt det ei kjekk jente på 96 år. I Tom Persons Mini satt det også ei gammel dame, så ingen bil er for liten for en slik kjøring.

 

En meget vellykket tur som det ble satt stor pris på. Kulturhovedstaden viste seg fra sin beste side. Dette er en opplevelse for både passasjerer og førere, som det blir snakket mye om i ettertid.

 

Etterpå serverte Wenche kaffe og kaker i The Old Mans Garage i Steingata 3 for alle sjåfører. Aldri har vi vel hatt besøk av så mange fine gamle kjøretøy her på gården.

 

Dette er et arrangement som vi med glede gjentar neste år. Meget vellykket.

 

Men hvor ble det av alle sjåførene fra MHKD? Hadde alle startproblemer?

 

Søndag 1 september.

 

Kl 1200 drar vi fra Fossesholm ca 10 veteranbiler henger seg på traktorgjengen til Skrothaugen Maskinlag med Mogulen i spissen. Mye folk i gata i dag også. Utstilling av veteranbiler i parken hvor Skrothaugen Maskinlag har stand. Kl 1500 kjører vi en ny runde i gata med traktorer først, enda mere folk nå.

 

På kvelden da prisene deles ut, får Skrothaugen Maskinlag prisen for beste stand Vestfossen Marken 2013. Godt gjort. Gunnar Tveten tar i mot prisen på Kiwisenen og sier noen velvalgte ord.

 

Hilsen en bråkjekk kar fra Vestfossen

 

Se flere bilder her: