Verden er liten

Og sammentreffene ofte morsomme

 

Som alle vet har Ungdomsgruppa restaurert sin Transit til å bli kopi av gammel politibil - maje. Resultatet er blitt helt suverent, og bilen er såpass lik den som gikk i Drammen at vi gjerne skulle hatt det gamle registreringsnummeret KE44424.  Vi søkte om det, men fordi bilen ikke formelt er vraket kan vi ikke få det nummeret. Selv om det er helt sikkert at bilen ble solgt til Steinberg Bilopphoggeri i oktober 1984. 

 

Redaktøren forteller denne historien til en av sine beste venner. En tidligere politimann. Ingen tvil om at den bilen er vraket sier han - det gjorde nemlig jeg! En dag fikk vi melding om en hendelse nede ved det gamle badet. Vi la i vei nedover Nedre Storgate som dengang var åpen for biltrafikk. Med blålys på, men ikke sirene. Opp Erik Børresensgate kom det en gammel mann kjørende og han så ikke mindre dyr enn elefanter. En Transit med blålys så han ikke, eller han kjørte på retten sin. Transiten ble planta i siden på den eldre herremannens bil og avsluttet der og da sin oppgave som transportmiddel for lovens voktere. I april 1984, åtte år gammel. Fordi han hadde kjørt uten sirene fikk den unge politibetjenten kr 1600,- i bot. Det tilsvarer kr 4000,- idag. 

 

Bilen hadde ikke gått så langt etter hva vi blir fortalt. Den rusla stort sett rundt Bragernes Torg og plukket opp fylliker.

 

Så at KE44424 er borte fra jordens overflate er det ingen tvil om, men siden den fortsatt står i registrene kan vi ikke få det skiltet. Men vi har søkt om å få KE44434. Det er fra en bil som er meldt vraket. Håper det går fint. Siste: Vi fikk ikke det nummeret heller. Pga stivbeinte byråkrater. Vi gadd ikke krangle og bruke mer tid så det ble KJ-skilter. Duger fint det også.

 

Moro med slike opplysninger som plutselig bare detter inn.