Ungdomsgruppa

20.02.14. Bilen er snart ferdig innvendig. Hele dørken er rengjort og malt, og tepper og seter er på ei inn igjen. Taksameteret er montert, og etter det vi skjønner er det bremser som står for tur nå.

Den lokale Opel-forhandleren Hokksund Auto AS vil spandere lakk til Rekord'en. Vi takker hjerteligst og oppfordrer de som skal kjøpe ny Opel, Suzuki eller Isuzu om å besøke forretningen. Må kunne kalles nærbutikk vel?

Lator Skiltfabrikk AS i Bergen spandere nye skilter med underteksten DROSJE. Vi velger å beholde det reg-nummer bilen alltid har hatt selv om det ikke er fra en drosjeserie. Kompromiss.

21.01.14: Reidar Aune fra Bulkfix kom til Burud og rettet det meste av taket. Uten å ta ned taktrekket. Litt sparkling må til før lakkering, men alle større bulker er borte. Gutta har malt dørken og sliter fortsatt med en gjenstridig forgasser, men det finnes nok enløsning på det problemet også. Planen videre er å gjøre bilen ferdig innvendig. Så står bremser for tur etter det red. har oppfattet. Fra Roar Holst har vi fått et tidsriktig taksameter og tidsriktig taklampe.

Reidar retter tak

Sjølve bulkegjengen

14.01.14: Det går framover med den gamle Opel'n. Gutta har rensket bilen totalt innvendig. Fordi den en periode sto med vann på gulvet var det litt overflaterust som måtte fjernes. Det er nå klart for maling. Bilen har også blitt startet opp, men forgasseren er i en såpass dårlig forfatning at den nok må skiftes ut. Neste dugnadsdag får gutta hjelp av Reidar Aune i Bulkfix. Han skal hjelpe til med retting av taket. Som kjent har det vært tråkket ned pga hærverk. 

Håvard Lie, Gullik Røren Dahlen og mentor Lars Petter Skau. Fredrik Hagen prioriterte skolearbeid denne kvelden.

 

Ungdomsgruppa har fått egen Facebook-side: https://www.facebook.com/groups/194008837455546/?fref=ts

 

27.11.13: Vår store satsning på en ungdomsgruppe har nå gitt frukter i form av tre ivrige unge karer. Det er plass til flere. Vi har nå tatt inn vår 1964 Opel Rekord for at gutta skal pusse den opp. Her er det snakk om retting av tak, gjennomgang av bremser, reparasjon av eksosanlegg, sliping og lakkering. Mye lærerikt og spennende arbeid. Leder for disse guttene skal Lars Petter Skau være. For de som ikke kjenner ham, kan det nevnes at han har mange år som sjåfør av bergingsbil for Falken og fartstid som bilmekaniker.  Vi skal følge prosjektet i denne spalten og det vil komme en artikkel i Norsk Motorveteran. Redaktøren må bekjenne den store synd å ha glemt kamera, brukt telefonen som fotoapparat med et kjipt resultat og på toppan av det hele glemt hva gutta heter. Ja-ja......kommer sterkere tilbake.

Siste nytt: Vi har fått en ivrig ung herre ved navn Gullik som har vært på Burud tre ganger nå. Videre har to gutter til meldt seg og enda en vært i kontakt på telefon. Så nå ser det ut til å bli skikkelig ungdomsgruppe. Lars Petter Skau har sagt seg villig til å være mentor for gutta, men vi trenger hjelp fra et par voksne karer til. Meld dere! Vet dere er der ute, og vet noen har lyst......

Ungdomsgruppas sjef og mentor Lars Petter Skau

En ung herre fra Hokksund har meldt sin interessse og kommer til å være med gamlisene i dugnadsgjengen på tirsdager framover. Den unge herren har - hadde nær sagt selvsagt - en gammel moped. 1982 Honda Camino. Intet underlig i det, men gutten har også tre stk Scania!!! Når det kommer flere ungdommer blir det egen dag for dem hver torsdag.

Gullik sin Scania. Vi andre - vi begynte i det små vi, men Gullik går rett på de svære oppgavene. Tøft!

 

Bildet viser jo også at krav om underkjøringshinder på nyere lastebiler har noe for seg.

 

Etter å ha strevd med å tiltrekke oss yngre interesserte til vår flotte hobby har vi i sommer hatt besøk av mange som er langt unna bestefarsrollen. Miljøet vårt og aktivitetene våre er spennende for 18-20-åringer også. Det er både rått og kult. Derfor klemmer vi igang med fast dag for ungdomsgruppa. Hver torsdags kveld skal det heretter jobbes på klubbens 1964 Opel Rekord som skal gjøres til tidsriktig drosje. Eller kanskje begynner vi på Transit'en som skal bli politibil. I disse prosjektene skal vi voksne herrer bistå med hjelp og øse av kunnskapen vår når dette trengs. Opelen er et ganske takknemlig prosjekt uten rust. Bilen trenger en generell gjennomgang, retting av tak etter hærverk, sliping/lakkering mm. Transit'en har litt rust her og der, og den skal innredes med celle.

Så må vi ha folk som kan bistå i dette prosjektet. En "gamlis" må være der hver torsdag. Hvem tar på seg oppgaver? Fire gamliser som tar en kveld hver i måneden passer ypperlig. Vet vi har folk med alle mulige evner og erfaringer, så dette er vel intet problem vil jeg tro. Meld deg til Asle på tlf 98220266 eller asle.wang@mhkd.no