Smånytt

2013 er over. Smånytt 2014 finner du annet sted på siden

Nye gamle bilder

Ford D-Serie fra Holmestrand og Dodge og Ford fra Osram

1958 Sunbeam Rapier og 1940 Horch

Fordums bil og pølsebu

Mjølkebil på Dalen kiosk

Noen som tør prøve på dette idag?

Da bør du i tilfelle være forberdt på at sharia-lover og det som verre er vil bli brukt mot deg. Tenk hvilket oppslag i VG og andre aviser: "Miljøforbrytere kjørte bil til Galdhøpiggen. Hadde ikke HMS-dokumenter i orden." Morsom film er det okke som. http://www.youtube.com/watch?v=C00CWU0ZHm8&sns=fb

Hvem blir først til å adoptere denne dritten?

Begynte å selge Th!nk i 1999 og fikk gleden av å motta en jevn strøm av reklamasjoner. Reklamasjonsstrømmen var vel stort sett den eneste strømmen som var regelmessig. Ford Motor Company hadde nok store vyer da de kjøpte Th!nk-fabrikken i Aurskog. Det var mye Peugeot 205 i denne kjerra, og de komponentene var akkurat like dårlige som resten av kjøretøyet. Alle bilene som ble solgt i hele verden ble etterhvert fraktet tilbake til Norge. Så at det er en sjelden sak er det ingen tvil om. Og at noen må ta vare på en bil eller flere er en selvfølge. Ikke lenge før alle er borte nå, de er totalt akterutseilt i forhold til nyere elbiler. Eller skal redaktøren få tak i en? Hva sier du til det formann Sand Olsen?  Siste: Det tok meg 10 minutter å skaffe en slik. Gratis!!!

Mange ulike talenter i klubben

Jonny Hornbøll Olsen er et av dem. Hør bare på denne sangen fra et lokalt amatørband i 1993. Se Jonny på keyboard. Skikkelig bra - mye mye bedre enn mange verdenssberømte artister. 

Se hva Ski og Ballklubben Drafn loddet ut i 1955

Willys Aero Lark. Aero-modellen ble produsert i USA fra 1952-55 i et antall av 91000. Sjelden dengang, mye mer sjelden idag. Ble i reviderte utgaver produsert i Brasil fram til 1971. Legg merke til prisen på lodd, kr 100,- Det tilsvarer kr 1.300,- i 2012-kroner. Var det lett å selge lodd da tro? Bilen kostet kr 31.285 hvilket tilsvarer 407.000,- 2012-kroner. Hvem vant denne bilen, og hvor ble den av? Se også Opel, Chevrolet og Hansa i bakgrunnen.

Facebook fører til så mangt

Noen finner igjen gamle barndomsvenner, noen finner en kjæreste på Facebook, og noen finner kvarte, halve eller hele biler. Redaktøren så bilde av en tilsynelatende lite rusten Anglia og fikk kjøpt halve bilen. Min egen Anglia har tilhørt min bestefar, min far og min fetter før jeg arvet den og den ble min første bil. Vogna er ganske rusten her og der, derfor var det kjærkomment å få tak i det jeg trenger. Prisen var fornuftig for fine forskjermer, fine a-pilarer og rustfrie kanaler. Var absolutt verdt penga og 48 mil. Budskapet er: Følg med på nettet, spesielt på Facebook og ebay. Utrolig hva man kommer over.

Pass dere banditter - lensmannen er på vakt

Burud lensmannskontor er etablert. Det vil på sikt bli omfattende kontroller av mistenkelige medlemmer. Og om klubben vil er tidligere politimann Torbjørn Pettersen MEGET villig til å innrede en liten politistasjon på innsiden av veggen. Torbjørn har samlet mye rart gjennom årene og dette er en unik mulighet for vårt etter hvert så flotte oppleelsessenter. Politibil har vi jo også.....

Ungdom og bil 1965

  En artig, nostalgisk og kanskje litt vemodig film fra 1965.

  Se den under.  

Noen som kjenner'n igjen?

Dugnadsgruppas universalgeni Atle Opdal har alltid søkt utfordringer tydeligvis. 

 

En av disse små søte spirevippene er visstnok Atle. Fikk han fiksa Capri'en mon tro.......

 

Siste: Atle benekter at det er han på bildet. Er noen andre drittunger.

Lensmannskontoret i Mjøndærn har fløtt

Ja, hva så? Jo det har seg sånn at de hadde et fint lysskilt over døra. Det skiltet har vi fått med velsignelse fra Lensmann Torill Sorte. Gunnar Kristiansen og Jan Sandholt har påtatt seg jobben med å demontere. Tanken er å skru skiltet opp på veggen ved  siden av brannstasjonen.

Underlige raringer....

....har vi en hel del av i MHK. I øverste divisjon har Oddleif Kvålseth befunnet seg i hele klubbens historie. Skuespiller av rang. Se rekalmefilm fra 1994:

Ikke bare klubbens medlemmer som er inne må mhkd.no

Fikk for en liten stund siden mail fra Det Kongelige Slott. Man hadde vært inne på sidene våre og tittet på bilder. Ønsket var å få kopiere bilder for å ha i sine arkiver. Det er jo kjempehyggelig at vi kan bidra med noe i en slik sammenheng. Se alle bildene under

Mange nye gamle bilder lagt ut

Fra gatemiljøer i distriktet rundt Drammen stort sett. Se bildene her: http://www.mhkd.no/gatebilder/cms/115

Mye rart på Konnerud

En liten bygdekonkurranse om å komme nærmest skyene?

Carl Norløff har modernisert bilparken

Hvem vet hva dette er ? Det er en Wichita.

Gratis ide til dem som har et chassis stående

Her er gutter med stil - fanget på Burud 30. oktober 2013

Det går definitivt mot vinter...

....og de fleste kjøretøyer er godt parkert for vinteren. Et av de siste arrangemnetene i 2013 var lastebilguttas Tommy-treff i Halden 2. oktober.

Se noen bilder derfra: 

Denne kjøper redaktøren om han vinner i Lotto til helgen

Ikke ofte en Ford Transcontinental er til salgs. Hadde vært svinaktig moro å ha en slik en. 1984-modell og etter sigende den siste som ble nyregistrert i Norge.

Den gang bilene var pene

ebay er et suverent verktøy

Wangsgutane har slitt med sin Chevrolet siste året. Spytter vann og putrer i røret. Den største feilen er at det er en Chevrolet, den sekundære feilen er at toppen på slike motorer har en tendens til å sprekke og følgelig vanskelige å finne. Så til poenget: Fulgte med på ebay, og plutselig dukket det opp et fabrikknytt lokk i USA. Er på vei til Norge nå. 

Diamond T til Sylling

Gamle brannbilen til Drammen Brannstasjon, tidligere brukt av avdøde MHK-medlem Eyolf Aanesen har havnet i Sylling. 1948-modell. Angivelig etter internt lotteri i brannvesenet. Alt tyder på at bilen har kommet i gode hender. Vinneren ble Håvard Wam, brannmann og traktormekaniker. Regning på MHK-medlemskap er i posten...

En liten reklamepause

Mustang av uvanlig type

Pen eller ikke - avgjør sjøl.

Kan ikke noen i distriktet kjøpe denne.....

Sjelden fugl som det hadde vært moro om fortsatt blir i området. 

Magirus på svømmetur

Mon tro om føreren pissa i bassenget......... Ta en titt her: 

Kristoffer Karlsens Bilruter / Lierbussen

Les artikkel fra Lierposten her: http://lierposten.no/nyheter/jeg-vil-savne-gode-kolleger-og-blide-passasjerer-1.8000276

Attest - ingen hurtighet var positivt.....

Motordresin i Veggli

Denne flotte farkosten står uten kafeen på Veggli. Hva det er for noe rart vet ikke jeg, men sikkert noen som kan dette også. Fin var'n.

Bilvrakparken i Trondheim

Se bilder fra dengang det var lov å sette fra seg biler i gata. http://www.adressa.no/nyheter/adressa_noogda/article8123787.ece

Sladder og mobbing

Ja det var en fast spalte i Motorhistorikeren i tidligere tider. Mange fikk da sitt pass påskrevet. På sin plass å ta fram igjen spalten et øyeblikk. Fordi. Fordi formann Jan Roger har gått til innkjøp av borti to tonn kinesisk spesialavfall til daglig bruk. Huttetu........

Hemmelig agent avslørt

Den hemmelige agenten heter Kjell Lindberg og har etter livsfarlig innsats klart å fotografere web-redaktøren i arbeid på Tofte. Legg merke til at redaktøren svetter og ser en tanke sulten ut. Feit og fin!

Ungdom

Vi har masa og strevd noen år med å tiltrekke oss ungdommen. Nå ser det ut som vi er i ferd med å lykkes. Under Spiralløpet dukket det opp en 20-åring med nyrestaurert traktor. Nå er han medlem hos oss. Kult - vi ønsker oss flere. Og husk at vi har både verksted og restaureringsobjekter til de som vil være med i ei ungdomsgruppe.

Fotokurs på Burud

Profesjonell fotolærer Thom Ulvær hadde sine elever på Burud søndag 25. august. Kjell Thon stilte med bil og kursholderen med modell. Morsomt at anlegget er så kjent at det blir brukt til slike ting også. 

Capri Perana

Slik Capri har vi foreløpig ikke sett på Burud. 4,9l V8 på 240hk er sikkert stas. Hvem blir førstemann?

Så blir produksjonen av hippie-bil nr 1 stanset

Ikke noe for tidlig kanskje. Til og med i Sør-Amerika har man funnet ut at sikkerheten ved T2 er så elendig at bilen ikke vil bli godkjent lenger. Vannavkjølt Golf-motor i rompa og visstnok tørst som et uvær. 2013 ble altså siste årgang.

Bastard til salgs

Denne deilige saken var nyss til salgs - eller er kanskje til salgs fortsatt for alt vites. Ikke Chevrolet, men Ford med Chevy karosseri.

PÅ TUR MED PEDALFORD

Sitter her og minnes ferietur for ca 60 år siden med T Ford og to kompiser.( Kjell Kjos i teltet og Ole Dagsleth på skjermen) Kjøpte denne Forden da jeg var 16 år så det var han Ole på skjermen som kjørte.Det var plass til to i førersetet så vi måtte bytte på og sitte bak.Turen gikk fra Drammen til Kristiansand. Videre opp Setesdalen til Haukeliseter og gjenom Telemark via Notodden til Drammen. Jeg tror turen tok fire dager.Det var viktig og ha bjørkeris på støtfangeren for og vise at man hadde passert en fjellovergang og vimpler eller klistremerker fra steder som var besøkt. 

 

Hilsen Bjørn Lund

Ikke India eller Pakistan - sjekk bygget i bakgrunnen

Hadde vært moro å framstille for kontroll hos Biltilsynet denne tenker jeg...... Skjuler seg vel en Bedford inni der.

Båttur?

Hva har nå dette med MHK å gjøre? Joda, båten til Mjongle er fra 1978 og har Sabb-motor, så her er det motorhistorie så det holder. Nå var ikke akkurat båten hovedsaken denne onsdagen i august. Snarere var båten et verktøy. Vi var på Eikeren. På jakt. På jakt nedi vannet. Ikke etter nøkken, men etter gamle biler. Morten Syvertsen hadde fått påvist et par steder hvor det skal ligge et par gamle vrak. Den ene skal være en T-Ford, den andre en Oldsmobile fra 30-tallet. Nåvel - vi stevnet utover, Odd Arne som skipper, Morten som matros og web-red som dokumenterende fotograf. Utstyrt med ekkolodd og godt pågangsmot søkte vi langs land der gullet etter sigende skulle ligge. Vi fant ingen biler, men vi gikk på grunn og hadde det ellers svært så hyggelig i det fine været. Vi prøver omatt seinere med en mindre båt.

Far og sønn Syvertsen - hardbarka sjøfolk! De røyker tilogmed! På bildet viser ekkoloddet 28 meter, men Eikeren er grusomt djup, var enkelte steder 50 meter tre-fire meter fra land, og 150 meter litt utpå. Vi så fisk........

1965 Volvo kombinertbil med Berg-karosseri

Besøkte oss på Burud 13. august. Tror vi fikk et nytt medlem da.

Drammen Røde Kors Hjelpekorps

En stutt og koselig liten sykebil. Mercedes? Bildet er tatt ut fra en film fra Drammen ca 1960

F-1011

F-1011 er reg-nummeret på klubbens buss. Nedenfor ses bilde av Drammen Turistbil sin Volvo som ble erstattet av vår buss i sin tid. Bildene er hentet ut fra en film fra Drammen på slutten av 50-tallet. Samme selskaps Commer til høyre.

Pedaltraktor


Fra Bjørn Lund: Sender et bilde av en Pedaltraktor, det er en T Ford påmontert Chevrolet bakaksel og gearkasse det blir da 2 stk. pedalgear og 3 stk. chevy gear tilsammen forover og bakover gudene veit.

Sjefen fra hælvete ble 150 år 30. juli

Kanskje ikke pent å tiltale en avdød på den måten, men sannheten er brutal. Henry Ford var et geni. Men han var også en person som fagforeningene ikke alltid trykket til sitt bryst, og rangert som en av verdens 20 verste sjefer noensinne. Uansett; han har satt spor etter seg i både snø, søle og bankbøker. Døde i 1947.

Vi gratulerer Harry Ford Hansen med dagen

Se link til Bygdeposten: http://www.bygdeposten.no/lokale_nyheter/article6769554.ece

Vi har fått egen hara

Jammen hopper det ikke en liten harepus rundt på Burud. Ikke er den særlig skvetten av seg heller. Inspiserte en gammal lastebil og noen originale utgaver av homo sapiens. Siden noen har funnet på å gi en av hallene våre det fantastiske navnet "To'ern" antar vi at et passende navn på klubb-hara'n må være "Hairy Pussy". Herved døpt. Stell pent med piken!

Når vi først omtaler den lokale fauna bør det også nevnes at Kristin Halvorsen har fått seg kjæreste. En litt lurvete, men akk så sjarmerende uteligger. I forelskelsens rus ryktes det at p-pilleforbruket er skyhøyt. Kristin Halvorsen er Odd Runar Holm si katte......

Bergingsbilene til AutoAssistance

Har fått lov å bruke en del bilder tilhørende Trond Haavelsen. Bilder av ulike bergingsbiler fra Drammen. Se de under. sjarmerende flytting av pølsebu. Utført med 1959 Scania Vabis. Og hvis man forstørrer dette biledt litt ser man at bua faktisk har tre luker. En stor på midten med to små på sidene. Slik skal det være. Gode serveringsmuligheter og lite varmetap i den kalde årstiden. Gremmes over det fæle hølet vi har fått i bua vår. Har ødelagt hele det fine kulturminnet.

For ikke lenge siden ei nydelig pølsebu - nå utsatt for kulturkriminalitet. Og gjort totalt ubrukelig når det blir kjølig.

En 1977 Volvo 242DL sto annonsert på Finn

Bilen har bare gått 900 mil og fremstår etter sigende som ny. Prisforlangende var kr 125.000,- Denne bilen ble et stort diskusjonsemne på Facebook. Noen mente prisen var hinsides enhver fornuft, mens andre mente den var verd prisen. Lurer på om jeg ikke så den bilen på henger i Drammen fredag 12. juli. Det betyr i tilfelle kanskje at en av de som ikke syntes prisen var helt hinsides har fått seg ny bil. Kanskje er han en av oss?

Bilder fra Hof Bilopphoggeri

Tatt i 2003 og 2005 av Svein Sørensen. Se dem her: http://www.mhkd.no/bilder-av-ulike-kategorier/cms/95

Odd Runar Holm, hans katt og hans 1939 Renault

Ikke alle har mot til å gå løs på de aller største utfordringene, men det har denne karen. En 1939 Renault som engang har vært et sjeldent og dyrt flott kjøretøy ble hentet på Åmot ifjor. I særdeles redusert tilstand. Odd Runar og katta Kristin Halvorsen har gått løs på oppgaven med stor iver. De har begynt med støtfangeren foran, lagd ny grill og jobbet seg bakover. Dashbord er klart, motoren skal visstnok gå, så det er "bare" akterenden igjen. Der er det ingenting, men kjenner vi Mr Holm rett finner han en fin løsning. Smekre Kristin Halvorsen smyger seg kjælent rundt, mens Holm & Opdal studerer sveiseskjøter.

Spesiell Chevrolet påtruffet på Lampeland

Artig sak. 1955 ramme, 56 front og 57 hekk ombygd til pickup.

Skoda-invasjon i Skoger

Fra venstre ser vi: 1966 1000MB, 1947 1101, 1978 1203, 1969 1000MB og til slutt 1954 1201

Etter noen år på loftet.....

.....fikk Wang'ern det for seg at han skulle løfte en liten tass ned fra det nevnte loftet. Nei, ikke en nisse som har vært der oppe, men en 1983 Yamaha QT50. 30 år har den blitt. Tassen fikk seg litt luft i bakhjulet og en liten dram med energi, og vips så startet den som et skudd. Drøye 10 år siden sist den var igang. Morosamt altså. Men dette kjøretøyet burde kanskje vært forbeholdt Danmark, Belgia og Nederland. Er i alle fall ikke noe tess til frakt av hardstappa fett i bratte bakker. Går greit nedover..... Tror jammen jeg skal få skilter på den og på rein jævelskap friste noen til å låne den på Spiralløpet. Hi-hi, blir en fin tur inni fjellet!

Flåklypa Grand Prix 2013

Et bildegalleri av Lars Petter Skau. Se her:

En gammel "totning" har fått nytt hjem i Åros.

Nå blir det forhåpentlig en Thames varebil på veien etter hvert.Mye jobb på den.Det skal være en pick up i Eggedal og en på Vikersund som straks er klare for veien. Tekst/foto: Lars Petter Skau

Varebilen skal få evig liv, den røde pickupen får en skjebne som delebil.

Tønnebilen til Aass Bryggeri

Aass Bryggeri sin flotte 1958 Ford F500  nyter pensjonisttilværelsen på Burud. Idag, 23. juni 2013 har den blitt tatt ut og vasket. Bilen har komplett tappeanlegg for servering av øl ut av siden på tønna. Mange husker sikkert at denne bilen sto på Bragernes Torg under de første Elvefestivalenen. Før den kom til oss sto bilen ute noen år. Dette har dessverre medført en del forfall, men ikke verre enn at det lar seg ordne med en slump arbeid. Kanskje kan klubben gjøre bilen istand for bryggeriets regning mot at vi får disposisjonsrett til den? Hadde vært en god løsning for alle parter. Dere som har kontakter: Bruk dem!

Lukene åpnes - elektrisk må vite....

Bryggerimestrene Holm & Lund har tatt plass ved tappetårnet. Alt er på plass for servering.

18.06.13 En liten tur fra Rødberg over Tunhovd til Geilo medførte et par stopp.

På Tunhovd står en Bedford 4x4 ved siden av en garasje. Bilen har  stått der i maaange år.

Litt lenger borti småskauen sto en hjemmemodifisert form for veihøvel. Kanskje er det en vegskrape av type Odin produsert ved Kvernelands Fabrikk AS i årene 1930-1950, med Fiat bakaksel etter hjulkapslene å dømme.

Og i Øygardsgrend en lilla veihøvel. Er det en Allis Chalmers mon tro..?

TUR TIL HADELAND GLASSVERK 16.JUNI 2013

Noen bilder. Foto Lars Petter Skau

Volvo- og Folkevogneiere er ikke som andre folk

16.06.13. Volvo-eiere er det ikke så mye å si om. Spesielle folk som legger sitt livs skjebne på en kladd av kinesisk spesialavfall. Det gjelder nye Volvo'er, de som har gamle er bare generelt litt enkle personer har jeg blitt fortalt. Nåvel - dette handler om VW. Bilen under er nylig solgt i USA for den nette sum av USD 25.000,- eller 143.000,- norske kroner. Da er du i alle fall gær'n. For det vraket! Også over i junaiten fikk de hakaslepp av den prisen.