Skrotsafari 2017

Bussen er full - vil noen være med og kjøre egen bil så meld fra raskt


I 2015 hadde vi en uforglemmelig vårtur på skrotsafari til Finnskogen. Hva vi fikk se av kulturminner der. Det haster med å gjennomføre slike turer før miljø-folket får utført sin rasering av landets kulturminner. Som før skrevet skal vi bevare ethvert gammalt fiskebein mens vår nære historie skal ødelegges for all framtid. Våre barn og barnebarn får ikke anledning til å gå på skrothauger, i dynger og elvefar og finne samferdselshistorie. De får ikke sitte på en stein og undre seg over når og hvem som hadde glede av disse hensatte gjenstandene. Men vi kan gjøre dette inntil videre. Og om noen skal tiltales for miljøkriminalitet så er det ryddefolket.


Det ble ingen tur i 2016, men lørdag morgen 29. april 2017 kl 0800 legger vi i vei fra Burud. Bussen vår er det selvsagte kjøretøyet, men de som måtte ønske å følge på med egen bil eller motorsykkel er mer enn hjertelig velkomne. Vi kjører over skauen til Lampeland og følger Numedal oppover. Vi har flere steder i kikkerten for en opplevelsesdag for voksne guttunger. I Skurdalen like før Geilo skal vi besøke Knut Vebjørn Sveinunggard som gjennom sitt foretak Sveinunggard Motorteknikk overhaler, restaurerer og trimmer motorer til alt fra to-hjuls traktorer og T-Forder til dragstere og hjullastere. Foruten å være redaktørens femmenning er han en blid og artig personlighet. www.sveinunggardmotorteknikk.no/


Vi avslutter dagen på fasjonable Dr Holms Hotel på Geilo. www.drholms.no Der blir det middag med tilhørende herligheter. Kanskje en tynn en på bassengkanten, en øl ved biljardbordet eller en tur i avdelingen for pedikur. Frokost før avreise søndag selvsagt. Vi setter kursen nedover Hallingdal, der vi også har en god del steder i kikkerten. Øyvind Gladhus på Gol, en av dalens store samlere, har lovet å ta oss imot.


Hva koster så denne moroa? Vi skal ikke være gniere på en slik tur. De gjerrige får være hjemme. Overnatting i dobbeltrom kr 995,- pr.pers, i enkeltrom kr 1.295,- pr pers. inklusive tre-retters middag og frokost. I tillegg kommer bensinspleis, drikke til maten og personlig forbruk.


Håper mange inviterer med seg sin hustru eller kjæreste.


Påmeldig til asle.wang@mhkd.no evt. tlf 98220266


Deltagere i bussen: Svanhild & Otto Werner, Britt & Morten Bjørkdahl, Torunn & Lars Hagavold, Jonny Hornbøll Olsen,  Tove & Finn Torgersen, Bjørn Erik Lundstad, Ole Joh Stangjordet & Wivi Korvald, Asle Wang, Atle Opdal.