Så var 17. mai 2021 tilbakelagt

Lang kortesje, men håper dagen aldri blir slik igjen

Enda en rar 17. mai er historie. Enda rarere enn i fjor. De har gått seg til i rollene som småkonger kommuneoverlegene bortover, og de kappes om å iverksette meningsløse tiltak mot virusspredning. Denne gang var det altså forbudt å fortelle hva og hvor vi skulle. Og forbudt å snakke i høyttaler, forbudt å snakke med hverandre, forbudt å stoppe under turen - ja det meste var forbudt. Til og med solskinn var forbudt denne dagen. Gestapo hadde nok blitt misunnelige. Dog kan det avsløres at det var en del sivil ulydighet.

Over to hundre kjøretøyer møtte fram på Eikersenteret i uværet, og de aller fleste var med helt til Svelvik og Sande. Det var forståelig nok mange biler med gode varmeapparater, men også seks tøffinger på motorsykkel. Først i kortesjen lå Torbjørn Pettersen med frue Merete. Begge uniformerte i uniformert bil. Deretter kom allmuen. Noen lysreguleringer på Svelvikveien skapte en del viderverdigheter, men ellers gikk alt helt strålende. Såpass dårlig var været at verken redaktøren eller en utskremt medarbeider på bybrua fikk noe særlig med gode bilder. Imidlertid ligger det 236 bilder på nettsiden til Drammens Tidende. Se https://www.dt.no/bilkortesje-17-mai/g/5-57-1665976 og https://www.dt.no/flere-hundre-var-med-pa-kortesje-dette-hadde-jeg-ikke-trodd/g/5-58-186573

 

For å få ørlite stemnng hadde redaktøren fått stablet høyttalere på planet på Grisehuet (= 1975 Ford D0810). Det så ut til at publikum både ved start og langs veien satte pris på et lite innslag av korpsmusikk. Det hører jo syttende mai til. Som takk for bryderiet ble vi under oppriggingen frastjålet en kliss ny mikrofon vi hadde lånt.  NB: Før vi kom til Eikersenteret. Intet får man ha i fred - vi må selvsagt erstatte det tapte. Takk til Kjell og Espen Nilsen, Ski og Ballklubben Dravn og Sivilforsvaret for utlån av materiell og musikalsk konsulenttjeneste. Og takk til Steinar Ludvigsen som sto bak hele opplegget. Det var ikke et arrangement - det er nemlig forbudt!!!

 

Se noen egenproduserte bilder under.

 

Selv om dette er morsomt får vi håpe vi har andre ting å holde på med neste år.

 

Ellers så er det jo rart å se en maskert mann i prat med politiet.......

Grid