Restaurering på 1970-tallet

1926 Chevrolet

Man blir ofte litt vemodig av å se Øivind Langelands bilder. Fordi man ser folk som ikke er blant oss mer, og fordi vi gjenkjenner biler vi aldri ser mer. Som før nevnt en helt uvurderlig skatt han deler med oss. 

 

Denne gang ser vi Tore og Ragnvald Ødegaard kommer trekkende med en 1926 Chevrolet. Bildene er fra Fretheim-saga på Åskollen.. Når man ser transporten av et vrak på en liten dolly kan Ragnvald være glad han ikke traff en sjølhøytidelig polis anno 2015. Da hadde arbeidstilsyn, smittevernkontoret og en haug med sosionomer vært på plass med detaljerte rehabiliteringsplaner. Hvis man kikker nøye på bildene avsløres litt av hvert. Man må anta at Øivind Viker igjen har brukt arbeidsgiverens lastebil for å hente en haug med skrapjern, det samme har Ragnvald gjort. Og hva har ikke gutta på veggen inne i den gamle saga! Se de smukke kvinner som henger på veggen. Med blottede jur. Er vel ikke lovlig mer det heller. For de som lurer var Ragnvald far, og Tore onkel til vår gamle formann Hovslagern, Kjell Ødegaard. Døpt av en annen gammel formann; Affen. (Det blir bra å få lukkkede sider her på hjemmesiden slik at den gamle spalten "Sladder, mobbing osv" kan gjenoppstå.)

 

Bilen ble for noen år siden solgt til Gausdal og var til salgs på Finn i 2015.

 

Supplerende opplysninger i sakens anledning:

Hei,

 

Leste med interesse om restaureringen av Chevrolet 1926. Kan supplere litt til historien.

 

Jeg har fått tak i en 1927 Chevrolet restaureringsprosjekt fra dødsboet til en ungarer, Miklos Nemeth i Lier. Han hadde i alt 5 Chevrolet i mer eller mindre løse deler.Utover min har dette blitt restaureringsprosjekter for andre Chevrolet entusiaster.

 

Ved å søke på chassisnummeret til denne bilen fant jeg registreringsnummeret F-119. Bilen var da avregistrert i 1959.

 

Det viste seg da videre at F-119 nå tilhører en 1926 Chevrolet og dette er nok 1926 Chevroleten som er omtalt. Den ble registrert 6.11.1975 på Tore Ødegård som KE 41926 ,men siden da når det ble tillatt endret til F-119. I 2004 er den solgt til eier i Gausdal. I 2015 er den lagt ut på finn to ganger, først til en pris av kr. 85000 og solgt til Våle, så litt senere avertert på nytt til kr.129000 ,men ikke solgt.

 

Det jeg her lurer på er sammentreffet av registrering F-119 kan fortelle noe om mitt 1927 prosjekt, i det jeg forsøker å finne bilens videre historie.

 

Mvh.

Reidar Schumann-Olsen

 

 

Se bildene her: