Paige, pølser, Porsche og Puch

McLaren, Lancia, T-Ford, Harley og Refsahl Special var noen blant mange godbiter 15 september.

At det går mot vinter skjønner alle. Vemodige plogformasjoner av kaklende gjess med nebbet vendt sydover forteller at nå blir det snart uggent. Selv om sola hadde tatt en pause var det fine forhold på Burud. Og mange blide besøkende.

 

Kveldens tema var førkrigs biler. Omtrent femten av de eldste bilene fikk vi samlet i dag. Den nyetablerte førkrigsgruppa hadde sitt aller førte møte. Drøyt femten mann og ei dame møtte opp i salen denne kvelden. På agendaen var en film om vedgassgeneratorer og et lite foredrag av Tor Stein Hella. Utover dette ble det drukket kaffe og pratet som seg hør og bør.

Gruppas formål er å anspore til mer bruk av de eldste kjøretøyene. Mange fine førkrigs biler og motorsykler er aldri på veien. Det ønsker vi å gjøre noe med. Frode Holm som er primus motor for gruppa hadde håpet på litt større deltagelse, mens mange av oss andre synes oppmøtet var godt til å være første gang. Gruppa må gå seg litt til og finne sin form etter hvert. Den blir helt sikkert en suksess på lik linje med MC-gruppa vår. Neste møte er onsdag 20. oktober. Da med film/kåseri om Handel i Grenseland v/Frode Holm og Bjørn Sand forteller om restaureringen av hans fantastisk flotte A-Ford.

 

I andre enden av anlegget var det også møte. Der var det gutta i Tempo-klubben som prata og jugde om sine norskproduserte totaktere. 

 

Ellers var det slik en Burud-onsdag skal være. Masse blide folk. Noen tjukke folk i små biler, tynne folk i store biler, karer som kjørte motorsykkel med henda i været - sjøl om ingen sheriff var å se. Det var biler og motorsykler i alle regnbuens farger, smale hjul, brede hjul, motorer foran og motorer bak. Kort sagt, alt mulig og hyggelig som alltid.

 

Asle