Oktoberfest på Burud vel i havn

Nesten som i München, men ikke fullt så mye øl og barmfagre servitriser

 

 

 

Det er oktober-marked det handler om. På Burud. Lørdag 9. Nok en heimesiger i kampen om å engasjere folk og dra dem ut på handletur. Alt satt i scene av vikinghøvdingen Frode Holm. Det er foreslått at markedsgeneralen bør adles, og det er det neppe noen som har innsigelser til. Han skal heretter tiltales med Sir Frode, Viscount of Skotsælva. Det takkes for framifrå planlegging og suveren gjennomføring.


Slik ser en respektert adelsmann ut

- sinna utapå, mjuk inni

Allerede før tusmørket forsvant på denne litt disige morgenen innfant noen selgere seg. De kom i rykk og napp og uautorisert telling forteller at man hadde 42 forskjellige salgssteder innenfor portene. Som alltid er det moro å rusle rundt og kikke på hva folk har å tilby. Og tenke i sitt indre at gubbavarra så heldig en er som ikke har så mye drit. Eller gull. Det kommer an på ståsted og behov om det er det ene eller andre. Drit og møkk for noen er gull og edelstener for andre. Det kunne meldes om at handelen gikk relativt livlig hos noen, tregt hos andre. Med andre ord slik det alltid er. Hyggelig for alle var det at den store parkeringsplassen var særdeles godt benyttet.

 

Redaktøren hadde på forhånd bestemt seg for å holde henda djupt nedi lommene og ikke dra med seg noe hjem. Det gikk nesten. En av Skotsælvas rikeste insisterte på at jeg skulle handle av ham, men ønsket ble høflig og bestemt avslått. Delvis ved bruk av trusler. Det endte med en donasjon. Redaktøren ble påspandert en tomsekk! Kan det være noen form for symbolikk i dette mon tro?  Han fikk også høre at han var nominert til Fredsprisen pga manglende evne til å røske Tesla-Olsen og hans kumpaner i øra. Haha.....

 

Velocipedist Paulsen planlegger nytt innkjøp og er i den forbindelse på jakt etter en liten apekatt. Han fant bare store sådanne, og de var ikke til salgs. Ellers så opplever man som alltid mye rart når så mange personligheter er samlet. Det var synd at Tesla-Olsen ikke var til stede da vi fikk høre en gammal elbil som hadde den nydeligste nærmest lydløse tomgang. Av andre merkverdigheter kan nevnes at det ble solgt bikkje-dop. Selvfølgelig skal også våre firebente få nyte rusens lykke og ekstase. For skikkelig virkning måtte det visstnok en høggørm til. Ellers kunne man se lamper og støtfangere til salgs, en gammal to-takts tilhenger, kardang til Saab, seks-volts taktrekk og radiator til Folkevogn boble. Nyverpa og forderva egg var også til salgs. Absolutt noe for en hver smak.

 

Etter hvert kom det litt sol og tilnærmet sommervær. Folket handlet og ruset seg på pølsefolkets alltid ferske og ganetilfredsstillende mange varianter av godsaker.

 

Flott arrangement, ennå kan vi med litt flaks greie noen fine onsdager før Skiforeningen overtar alle arenaer. Nyt bilder.

 

Asle