NMK Drammen sin oppvisning

Gammelt og nytt

 

For tredje året på rad hadde NMK Drammen oppvisning på Drammen Travbane. 

 

Her var gammelt og nytt i skjønn forening. Her var lukter og lyder til alles nytelse. Og her var kjente og ukjente fra nær og fjern. Mange av klubbens medlammer hadde funnet veien for å se nye og eldre helter i aksjon. Det ligger noen varmekabler i bakken som medfører begrensninger på hardkjøring i svingene. Noen var veldig disiplinerte i så henseende, andre heldigvis litt mer rampete.

 

To norskbygde racere var på plass. Den kjente Masserarti med B-Ford-motor, og den litt mindre kjente bilen til Øivind Refsahl. Refsahlveiens skrekk er kanskje et passende navn? Aner ikke... Sikkert er det at Øivinds bil har Ford V8, en førerstol som han kanskje har rappa på skolen en gang i tiden, og ikke noe gulv. På tross av all enkelhet grisekjørte Øivind bilen sin så støvføyka sto. På sin egen bursdag.

 

Vi fikk se 78 år gamle Jan Poverud på speedwaysykkel og vi fikk ikke minst se en real fight mellom Kenneth Borgenhaug, Lasse Juritzen og hans sønn Kim Rudi på langbanesykler. Disse gutta sparte ikke på kruttet. En fryd å se og høre. At vi som sto langs gjerdet tygde grus lenge etterpå er også en del av sjarmen.

 

Inne i depotet var det også noen rariteter. Hva skal man si om en 1970 Honda 750 som ble kjørt av mannen som kjøpte den ny. En utrolig flott sykkel som dog var omlakkert, men motoren har aldri vært åpnet. En annen kar hadde Basse Hveem sin reservesykkel med seg. Så var det rallybiler, banebiler og alskens varianter av motorsportsmaskiner. Fra en Audi med 1300 hestekrefter ned til bittesmå cross-sykler for like små barn.  Se noen bilder fra en fin dag: