Ketchupflaske-effekten!

MC-gruppa er en kjempesuksess

 

Ketchupflaske-effekten er sånn at når du snur ketchupflaska på hodet så kommer det først ikkeno’ – så kommer plutselig altsammen! Sånn var det også tirsdag kveld når «noen av oss hadde snakka sammen» og funnet ut at vi skulle starte forsiktig med tirsdagsturer for veteranmotorsyklene igjen. Tidligere har vi vært et sted mellom 5 og 15 sykler på disse turene – tirsdag var vi 50! Det var altså et tydelig oppdemma behov både for turkjøring og sosial kontakt.

Vi starta med 23 sykler fra Truck-Stop’en i Geithus og kjørte på vestsida av Krøderfjorden opp til Noresund. Veien var utbedret i fjor høst og med nylagt asfalt. I tillegg var det rydda mye skau ned mot vannet sånn at vi hadde flott utsikt over Krøderfjorden nesten hele veien – strålende! Far min syntes det var så vakkert i Krødsherad at han kalte bygda for Østlandets Hardanger – enda han var fra Snarum! 

 

Anders Hovden var prest i Krødsherad for nesten 120 år siden. Han skrev den kjente (og vakre) salmen «Fagert er landet» etter en skitur ned fra Norefjell med utsikt over hele Krødsherad. Til og med sånne ting snakker vi om når vi er på tur – når vi er inspirert!

 

Underveis på kjøreturen kom det til to sykler fra Simostranda og en fra Eggedal (vi hadde snakka sammen). Når vi tok kafferasten på Krøderen Kro kom det nesten 30 motorsykler fra Hønefoss over Sokna (vi hadde også snakka sammen). 

 

Yngste deltager på turen var 16 år – hun øvelseskjørte på moped sammen med far og bestefar. Eldste deltager var 81 år – han gjorde unna øvelseskjøringa på femtitallet.

 

Eldste sykkel var en flott NSU KSS 500 fra 30-tallet. Nyeste sykkel har vi ikke helt oversikt over, men det var kanskje mopeden til den unge damen som øvelseskjørte?

 

Tirsdagsturene starter altså fra Truck-Stop’en (kafèen) i Geithus kl. 18.00 hver tirsdag. Du må selvsagt ikke kjøre veteranmotorsykkel for å være med. 

 

Har du spørsmål – ta kontakt!

 

Thorbjørn Formo

Tlf. 922 585 97