Italiensk sesongstart 2024

Lørdag 27. april var det for andre året duket for besøk fra "Klubb Alfa Romeo Norge avd. Buskerud" i forbindelse med deres sesongåpning. Klubben åpner sesongen med en kjøretur i kortesje rundt i distriktet. De har begge disse årene lagt turen innom Norsk Motorhistorisk Senter Burud for å dekksparke, skravle og ikke minst for å godte seg med Burudkioskens gode pølser, vafler, is, glasscola, kaffe +++.

Vi var også i år velsignet med godt vårvær, så det var et nokså mektig inntrykk både for øyne og ører når nær 50 illsinte italienere kom brommende opp innkjørselen til Burud!!

Etter litt beinstrekking og pølsespising fikk deltakerne en innføring i senterets historie, samt omvisning i muséet avThorbjørn Formo.

Nytt i år var også at deltakerne ønsket å teste ut sine egenskaper som lokale Enzo Ferrari, Rufino Gasolini, Heirich von Schnellfahrer, eller hvilke aliaser de måtte skjule seg bak, på bilbanen vår i Tre'ern. (Hvem som vant fikk jeg ikke med meg, da undertegnede ble hasteringt etter, da familiens hund hadde haTT nærkontakt med illsint veps, og måtte en hastetur innom veterinæren (Se bilde). Alt bra med hunden når dette skrives søndag formiddag.)

Vi fikk også besøk av to høykvalitetskjøretøy av engelsk avstamning (se bilder) pluss et par Mercedeser uten tak (ikke nødvendig med bilder av disse, siden disse har vært rikelig dokumentert i tidligere Burud-repotasjer :)...... Disse "ikke-italienerne" slapp inn under sterk påminnelse om at spiseplikten i særlig grad gjaldt dem, og dette ble ettertrykkelig etterkommet, virket det som.

Vi hadde også besøk av en hyggelig og interessert journalist Fride Sørensen  fra Eikerbladet, som skrev en lang, flott artikkel om treffet og senteret vårt. Denne er i tillegg til Eikerbladet også publisert i Bygdeposten og Drammens Tidende.

Klubb Alfa Romeo Norge avd. Buskerud var så fornøyd med arrangementet at de likeså godt booket nytt treff lørdag 26. april 2025!

Motorhistorisk Klubb Drammen er også meget godt fornøyd med arrangementet. (Vi fikk til og med noen nyinnmeldinger i klubben vår!), og ønsker "italienerne" velkommen tilbake neste år!!

 

TrBj/