Husk BURUD 105!!

 

Hva betyr «Burud 105»? Alle navn har en eller annen mer eller mindre fornuftig forklaring. I dette tilfellet betyr det at målet er å samle 105 yrkesbiler fra de 105 årene mellom 1889 og 1994 på dagen som med litt slurv kan skrives som 105, altså første mai.

 

Hva får vi oppleve? Forhåpentligvis får vi se 105 ulike kjøretøyer fra forskjellige tidsepoker, med spenn fra pedaldrevet varesykkel og verdens minste pickup til svære busser og vogntog med både ti og tjue hjul.

 

Vi har moro for både store og små, barna får kjøre biler selv på NAF’s flotte bane for trafikkopplæring.

 

Om det har gått femti eller seksti år siden en liten lastebil sist var i gang råder det usikkerhet rundt, men vi skal prøve å lage litt underholdning ved å få den i gang. Har trua.

 

Vår sponsor for anledningen, RøhneSelmer Drammen & Lier viser blant annet den verdensberømte elektriske pickupen Ford F-150 Lightning.

 

Ellers meldes det om atten deilige varmegrader utpå dagen. Perfekt for hyggelig biltreff. Pølsebua er selvsagt åpen, den serverer de nydeligste tradisjonelle retter med tilhørende leskende dråper.

 

Velkommen til alle – dere som har yrkesbil og alle dere som synes det er artig å kikke og vil hedre de mekaniske arbeiderne på arbeidernes dag. Det er åpent fra kl 10 til klokken 15. Ingen inngangspenger og ingen parkeringsavgift.

 

For Asle Wang/TrBj