Førkrigstreff på Hernestangen

Den nyetablerte førkrigsgruppa inviterte til treff på Hernestangen 13. juni.


Primus motorer Frode holm og Bjørn Lund kunne ønske velkommen 12-13 gamle vogner og 3-4 nyere hospitanter. Været var upåklagelig og etter samling på Lierkroa kjørte vi utover langs Drammensfjorden, forbi Hyggen og til Gjerdal. Oppe på grasbakken der vi i tidligere år var både titt og ofte parkerte vi doningene og hadde hyggelige og høflige konversasjoner med hinanden. Frode dro fram pianobæljen og underholdt med både mazurkaer og salmer. De som hadde fulgt instruksene og pakket sine picnik-kurver nøt innholdet med misunnelige måker som tilskuere. Et flott initiativ og et hyggelig treff.

Redaktøren kjørte bak en lokal storhet ved navn Tom utover fjorden. Døpt så av foreldre Astrid og Alf i sin tid. En gruelig nysgjerrig type hvis hue gikk i alle retninger til enhver tid. Akkurat som på en hane. Et ørlite øyekast på veien hadde han endog innimellom. Vel framme blir man enda mer skeptisk til sjåførens kognitive funksjoner da man ser hans huskelapp på dashbordet. En lapp som forteller at han må huske å gire. Jaja - det finnes piller til alt........... 

Frammøtet var vel ikke så aller verst, men vi kunne absolutt vært flere. Ved gjennomgang av 30-40 år gamle bilder fra klubbens tidligere år ser man at nær sagt alle bilene var førkrigs. Ved en sjekk opp mot Vegvesenets registre finner man at de aller fleste av kjøretøyene fortsatt er er registrerte. Noen få er avskiltede, og noen få er eksportert.  Hvorfor brukes de ikke? La oss håpe at etableringen av førkrigsgruppa kan inspirere til å få flere ut på veien igjen.

Gruppeleder Frode kan friste med faste møtedager på Burd utover høst og vinter. Programmene er allerede fastsatte. Mer info om dette senere.

Se bilder fra dagen