En haug med små - noen av dem hvite - italienere på tur

Tett fulgt av en bonde i svær stjernegris


Våre åndsfrender i Vespa Club Drammen la 11. august ut på sitt årlige Vespa-Rally. Denne gang er det Mjøs-traktene som skal utforskes. Ca 75 mil lå foran de 33 småhjuls-entusiastene som la ut fra Drammen på formiddagen denne solrike dagen. Mange gamle småhjulinger, men også noen ganske nye som hva det fortelles er plastikk med aircondition, cruisecontrol, skivebremser og on-spot til snøføre.  Et vakkert skue var det uansett alder der de dro i vei i en lang kolonne.


Apropos alder - de to yngste var 17 år, den eldste 79. Og den eldste er en dame på egen scooter. Ekte sportsånd er det eneste rette å si om det. Vespa club Drammen deler sine medlemmer inn i grupper. Fram til du er 45 år tilhører du bamsegruppa, juniorene er de opptil 65. Senior blir man deretter. Litt annen inndeling enn hva som er vanlig f.eks i stavsprang.


Intet er overlatt til tilfeldighetene når det gjelder denne gjengen her. Det er nesten kommunistisk tankegang som gjelder. Alle skal kjøre samme vei selvsagt, alle skal fylle bensin på planlagte stopp og alle blir passet opp av sosialtjenesten som kjører bakerst. I servicebilen er er bagasje, verktøy og reservedeler, og i fall noen får et alvorlig havari er det reservescooter på henger. 


De skal være bofaste på Sjusjøen disse fyrrige italienere, og skal derfra ha daglige turer. Besøkes skal Skibladner, Maihaugen, OL-museet, Ådalsbruk Motormuseum og museene på Hunderfossen. Vi ønsker god tur, men tror kanskje vi merker dette på pølsesalget på Burud denne onsdagen. Noen vanligvis sultne karer er altså på tur.

Text...