1939-modell AUDI 920 Gläser-cabriolet

Deutschland - Norwegen - Deutschland

Det gjelder den 1939-modell Audi 920 cabriolet som jeg var eier av for et halvt århundre siden. Da det etter hvert gikk opp for for meg at jeg manglet tid, og at jeg ikke hadde egnet lokale for restaurering, og heller ikke så voldsomt mye penger, var det som mange vet at jeg med gråten i halsen solgte bilen til den ikke ukjente Svein Storsveen. Siden nok mange av de yngre medlemmene ikke husker denne bilen, bringer jeg herved bilder av klenodiet.

Audi´en var et utrolig fint restaureringsobjekt, og var delvis demontert, var uten rust, og bortsett fra hjulkapslene manglet det ingen  deler. Det fulgte også med en ekstra motor og gearkasse. Hva Svein gjorde med bilen av restaurering la jeg meg ikke opp i, for solgt er solgt, men de som kjenner Svein vet antagelig hva han er god for!

Etter noen år hørte jeg et rykte som sa at Svein hadde solgt Audi´en til et museum i Tyskland, visstnok i Hamburg.  Selv var jeg aldri i Hamburg og hadde heller ingen som kunne bekrefte eller avkrefte dette ryktet, så jeg slo meg til ro med at om dette var sant, så hadde nok bilen det fortsatt bra.

Siden gikk det ene året etter det andre og vi ble eldre både Audi´en og jeg.

På nyåret i år, nærmere bestemt  lørdag 30. januar fikk jeg en telefon fra en kar som presenterte seg som Kjell Ivar, og var fra sørlandsbyen  Grimstad. Han ville vite om det var jeg som hadde hatt en Audi 920 for en god del år siden, noe jeg bare måtte bekrefte.  Han fortalte at han har en god bekjent et sted i Syd-Tyskland som nå er eier av denne Audi´en som Svein Storsveen kjøpte av meg. Bilen er nå fullrestaurert og er ofte med i veteranbilløp i Tyskland og brukes også på utflukter sommerstid.

Han lovte å skaffe bilder av bilen, og ville også at jeg skulle sende bilder av Audi´en fra tiden som jeg hadde den.  Så nå har vi altså utvekslet en del fotos og fått vite at den 81 år gamle Audi´en har fått et nytt og god liv !

Et par tre feil må jeg nok bemerke, når jeg skal være pirkete.  Bilen hadde aldri den lyse grønnfargen utvendig på dørene, på sidene og på bakre del av karosseriet, men var originalt en lys gråfarge.  Og innvendig dørtrekk og trekket på setene (som var ekte, tykt skinn) hadde en mørk grønnfarge omtrent som fargen på skjermene, altså ikke svart.  Kalesjeduken over bilen hadde en grå farge, så den brune som man har valgt er feil.                                                                              

Øivind. (Langeland)

  • audi 920-1.jpg
  • audi 920-2.jpg
  • 147-08  jpg utsnitt.jpg