SMÅNYTT 2021

Store gutter leker med traktorer

På tohjuls ekspedisjon langt inni indre Vestfold på jakt etter et eksemplar av spesialavfallsproduktet Volvo kom man også over noe annet. Historien med Volvoen skal vi komme tilbake til, men på gården der den står var det som seg hør og bør også et vognskjul. Og inni der var det ingen moderne traktor, men en fin samling med gamle sådanne.

 

Traktor har blitt stort - det vil komme flere artikler om dette temaet framover.

 

Ford er lika av alle 

Ford likar også den relativt nyinnflytta, men allereie patriotiske drammensar Kristopher Schau. Den hyggelige lange tynne mannen som er viden kjend for sine ganske drøye stunt. Og kjend for relativt heavy musikk som songen Oslo. Oslo er eit høl, det fant han vel ut herr Schau og flytta til ein eller annan bakke her i byen. Så får me berre vente på ei heavy skive med tittelen Drammen. Kjem sekert. Denna gongen gjeld det reklamefotos for eit klukkemerke, og kva er vel då meir relevant enn klubbens Ford D-Serie?  Bil og mann av same gode årgang - 1970.


Klikk på lenka og høyr litt på herr Schaus godnatt-musikk.


En av gutta i Osbakken-råkjører-foreningen har fått ny bil 

 

Det er ikke bare redaktøren som i nesten hundre år gammel bil ble tatt av purken i Osbakken. Det gjorde også råskinnet Erik Dalheim - og Ola Grinde. Alle på tur hjem fra Burud. Vi spedde på i statskassa etter grisekjøring. Men dette er et tilbakelagt kapittel. Nå handler det om at Ola har fått seg ny bil. 1964 Ford Taunus 17M P2, også kalt kneippbrød etter fasongen. Ola skrudde på disse bilene i sine yngre dager og kan fortelle at det er bare 64-modellen som har skivebremser og dørtrekk som går helt opp til ruta. Så da har vi lært det! Grattis 

De gamle er definitivt eldst - og penest

Tenk at Rover SD1 ble introdusert i 1976, altså 45 år siden i skrivende stund. En designperle av de sjeldne og en bil i upper class. Alle vet hvordan det gikk med britisk. Fra å være med i første divisjon er industrien ikke lenger eksisterende, hvis vi ser bort fra noen samlefabrikker for utenlandske merker. Rover MG Group ble solgt til kineserne og en underlig liten sak med MG-logo har blitt et vanlig syn i gatene. Men hvem ville tro at den nederste bilen på bildet er den nyeste? Her snakker vi forut for sin tid og bakut for sin tid.

 

Dodge Brothers

Siste gang vi kjørte Spiralløp var i 2019. Det er lenge, lenge, lenge siden det. Som Book'en, Jens Book Jensen sang. Denne fine august-lørdagen for lenge siden fant vi Dodge Brothers alias Frode Holm og Jan Paulsen lett henslengte blant klegg og brunsnegler på Portaasen. Der Herman Portaas, bedre kjent som Herman Wildenvey vokste opp. Lengselen etter kultur og sosialt liv gjorde at de i femten kalde gjenoppsøkte heimen til Mjøndalens store sønn. Rett så hyggelig så det ut til å være der i snøhaugen. Men det skal også sies at etter fotoshooten smakte varm sjokolade og boller aldeles fortreffelig. Gled dere - det er snart vår, og med litt flaks kan vi snart både håndhilse og klemme på hverandre. Hør på Book'en her t.h.

Alle har slekt i Junaiten

Så også med redaktøren. En av dem hadde for mange år siden den avbildede vogna som slett ikke var noen luksusutgave. De fleste ser vel på 1959 Chevrolet som et påkostet og flott kjøretøy. Det var slett ikke tilfellet med stasjonsvogna Brookwood. Bare to dører og dårlig med blanke detaljer, men likevel sjarmerende.