Det er bare og ta av seg hatten

Holm bygger bil

Noen har mer pågangsmot enn de fleste andre, og noen har evnen til å lage gull av gråstein. Odd Runar Holm er en sånn fyr. Han dro i hus et vrak de færreste av oss ville hatt. En 1939 Renault Vivastella. En fordums stasvogn som idag er uhyre sjelden. Opprinnelig en limousine som ble kappet og omgjort til pickup under krigen. Det var lite igjen av bilen, bak frontruta var det tilnærmet ikke noe annet enn enn ramme og aksel. Så har det seg slik at Hr Holm fikk bilen inn i garasjen og begynte med å restaurere front-fangeren. Så kom turen til grillen. Problemet var bare at det var borte det aller meste. Hva gjør man så med det? Joda - selvfølgelig tar man en gammel tørketrommel og en gammel oppvaskbenk - og vips så har man lagd seg ny grill.

Så jobber trollmann Holm seg videre bakover og er nå snart halvveis. Nye dører er ombygde sådanne fra en eller annen gammal Opel. Karosseri har man ikke, og siden det ikke finnes noen bil å sammenligne med gir det rom for mye kunstnerisk frihet. Skjebnen ville at noen hadde kjøpt en brannbil i hælvetes-bygda Gausdal. Han som kjøpte denne Jeep'en ønsket å ta av skapet og bygge tilbake til pickup. Fint for Odd Runar som fikk skapet og skal sette det bakpå Renault'en. Det blir staselig servicebil det gitt. i får følge med.

Her ser vi altså vogna ferdig rustsveiset, rettet og grunnet. Dashbordet er ferdig og nytt ratt produsert i egen garasje. Har man ikke ratt så lager man et. Nedenfor ser vi brannbilen som har donert skapet sitt. Til høyre en liten samling av oblater. Med så stor bilpark som Odd Runar har så kommer årsavgiftene med pakkepost!